Cambridge Water Company Headquarters

Project Details

Our competition winning design for a 1500sqm Headquarters building was designed around the retention of the existing 1930’s pumping station facade, encapsulating the history of the building behind a new glass conservatory.  We were the only architects to propose the retention of elements of the original building in our design. The open mesh cladding to the escape stairs that book end the building and the glazed main elevations meant that the building transforms from day to night. The building includes a management suite, a water control room, a general open plan / cellular office space, kitchen facilities, breakout and social spaces.

Client
Cambridge Water Company

Value
£4M

Appointment
Lead Designer

Contract
Design and Build

Contractor
Bluestone

Stage
Completed 2005

Awards